Hayfaya dönüş kitabı
1948 yılında yaşadığı şehirden zor tehcir ettirilen ,yıllar sonra evini ziyaret eden bir Filistinlinin hikayesini anlatıyor

Bu mecrada yazılan en gerçek kitaplardan biri var sırada: Gassan Kanafani’nin “Filistin’in Çocukları / Hayfa’ya Dönüş ve Diğer Hikayeler” kitabı. Gassan Kanafani 1972’de arabasına yerleştirilen bir bomba ile hayatını kaybetmiş ve Arap dünyası tarafından dönemin en iyi tanınan yazarlarından biriydi. Filistin’in Çocukları kitabı da en çok bilinen kitabı desek yanlış söylemiş olmayız. Arabasındaki patlamadan önce Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin sözcüsü ve El-Hedef dergisinin editörlüğünü yapıyormuş. O dönemlerde bu kitabı yazmış ve kitap 16 dile çevrilmiş. 2. Yılın Direniş Kitap Festivali’nde seçkin kitap ödülü alarak, hikayenin onlarca ülkede yankı bulmasına da vesile oldu. Konu itibariyle de 1948-1967 yılları arasında yaşan Filistin gerçeğini ve Filistin’in çocuklarını anlatıyor. Hani okuyun, okutun derler ya, öyle bir kitap işte