Güncel Haberler
Faaliyetlerimizden Haberler
Teşekkürler Kütahya Belediyesi Teşekkürler MTTB

Değerli Basın mensupları, Çok kıymetli Kütahyalı hemşerilerim

Kütahya halkı ve Kütahya belediyesi Filistin ve Gazze sorununu hiçbir zaman duyarsız kalmamış ve elinden geldiğince Ümmetin bu derdi ile hem dem olmuştur.

Daha öncede sizlerle paylaştığımız gibi başta Kütahya belediyesi olmak üzere Tavşanlı, Simav, Gediz belediyelerimizin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve derneğimizin TİKA ile birlikte takip ettiği ve hayata geçirdiğimiz proje ile Gazze’de bir Narenciye bahçesi yapılandırılmıştır. Aynı zamanda bir su kuyusu açılmış, sulama ve arıtma sistemi kurularak bir bölgeye su verilmiştir. Bu gün çok şükür Gazze’de adı KÜTAHYA BAHÇESİ olan bir bahçemiz bulunmaktadır. Bu bahçede mamul üretimi için istihdam sağlanmakta ve elde edilen ürünle insanların karnı doymaktadır. Yani hayır üzerine hayır elde edilmektedir. Elbette bu hayırdan tüm Kütahyalı kardeşlerimiz payını almaktadır.

Yine Kütahya belediyemiz ve MTTB işbirliği ile gerçekleştirilen bir çalışma neticesinde Kütahya’mıza Filistin’in 1948 toprakları İslami hareket başkanı Ebu Deabis ve Kudüs Müftüsü ve Şuan Mescidi Aksa imamı Şeyh İkrime Sabri davetli olarak gelmişlerdi. Bu ziyaret ve karşılıklı diyaloglar neticesinde Filistin’in 1948 topraklarında Kefir Kasım bölgesinde yapımı devam eden Kültür merkezine Kütahya Belediyesi tarafından destek verilmesi kararlaştırılmış ve neticede Filistin’deki bu Kültür merkezinin yapımına 150.000 TL destek verilmiştir.

Yani Kütahya belediyesi Filistin ve Gazze bölgesi için çok kıymetli iki hayrı Kütahyalılar adına gerçekleştirmiştir. 185.000 TL Gazze Kütahya Bahçesini yapımına ve 150.000 TL Filistin Kültür Merkezi’nin yapımına destek olmuştur.

Biz Filistin Halkı Dostları Derneği olarak başta bütün Kütahyalılar olmak üzere Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu Beye ve Kütahya MTTB başkanı Cabir Keskin Bey’e çok teşekkür ediyoruz.

Filistin Halkı Dostları Dernek Başkanı

Muhammed Ziya AFİFİ