Afifi: "Türkiye birkaç metreküp karşılığında Filistin'i satmaz"
Filistin Halkı Dostları Dernek Başkanı Muhammed Afifi, CafeSiyaset Yazarı Arzu Erdoğral’ın sorularını yanıtladı.

Türkiye- İsrail ilişkileri ile ilgili yaşanan gelişmeler Türk kamuoyunda birçok tartışmayı beraberinde getirirken Filistinlilerin bu konuda ne düşündüğünü öğrenmek için bazı Filistinliler ile görüştüm. Hepsinin görüşü ortaktı. Türkiye, Filistin’i, Gazze’yi ve bizleri zor durumda bırakacak bir anlaşma yapmaz şeklindeydi.

Fikrini sorduğum son durak ise  Filistin Halkı Dostları Dernek Başkanı Muhammed Afifi’ydi. Afifi,Türkiye devletinin Filistin’e verdiği desteği keseceğini söyleyenlere de en güzel cevabın ne olduğunu söyleyerek “Türkiye hükümeti tarafından açıklama yapılmadan Siyonist yönetiminin sızdırdığı haberlere itibar edecek değiliz” dedi.

FİLİSTİN HALKI İÇİN EN YARARLI İLİŞKİ SIFIR İLİŞKİDİR

-Türkiye- İsrail ilişkileri ile ilgili yaşanan gelişmeler Filistin nezdinde nasıl yorumlanıyor?

Filistin halkı için en yararlı ilişki sıfır ilişkidir… Siyonist yönetim her zamanki gibi kirli sularda balık avlamaya çalışıyor.

Siyonist yönetim ile Türkiye ilişkileri 28 Şubat süresince zirveye çıkmıştı. Sonrasında Ecevit’in yaptığı soykırım açıklaması ile gerildi ve öyle devam etti. Türkiye halkı sağcısı ile solcusu ile Filistin konusunda birleşmiştir. AK Parti hükümeti Filistin ve özellikle Gazze halkına verdiği sözlerden geri dönecek olursa Türk halkı nezdinde olduğu kadar ona umut bağlamış tüm İslâm ümmetinin desteklerini de kaybedeceğini biliyor. Bir kaç metreküp karşılığında Filistin’i satmayacaktır.

SİYONİSTLERİN SIZDIRDIĞI HABERLERE İTİBAR EDECEK DEĞİLİZ

-İsrail basınında anlaşma yapıldığına yönelik bazı iddialar gündeme geldi. Onlardan biri de Türkiye, Hamas yetkilisi Salih Aruri'yi sınır dışı edecek şeklindeydi. Bu tarz haberler ile Siyonistler neyi hedefliyor olabilir?

Aruri, İsrail talep etmesi ile buraya geldi ve Türkiye anayasalarını koruyan bir insandır buradayken ne silah taşıdı ne de eğitim kampı kurdu tüm suçlamalar Siyonist yönetimin yalanlarından ibarettir. Bununla birlikte sonuçta herkes görevini yapacak. Türkiye hükümeti tarafından açıklama yapılmadan Siyonist yönetiminin sızdırdığı haberlere itibar edecek değiliz.

HER İKİ TARAFTA  ŞARTLARINDAN VAZGEÇECEK DEĞİL

-Peki, siz İsrail’in gerçekten Gazze ablukasını kaldıracağına inanıyor musunuz?

Mavi Marmara olayının üzerinden 6 sene geçti yapacak olsaydı bu kadar beklemezdi özellikle tam bu zamanda ambargonun meyvesini toplayacağını düşündüğü bir zamandır. 7 yıl içinde 3 savaş yaşattı halk yoruldu ve Mısır’da darbeden sonra cunta yönetimi Gazze’ye  muhasara yaptı sınır kapısını kapattı iki bin tüneli suyla doldurdu. Yani her iki tarafta  şartlarından vazgeçecek değil.

GÖREVLERİ FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA’YI UNUTTURACAK FAALİYETLERDE BULUNMAK

-Türkiye kamuoyunda sizinde dikkatinizi çekmiştir, İsrail ile ilişkilerin güçlenmesi için çabalayanlar şimdi tam tersi olarak AK Parti’nin Filistin’i sattığına yönelik akıl dışı propagandalar yapıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tüm insanların aynı konuda anlaşmalarını beklememizin imkanının olmadığı bir dünyada yaşıyoruz.

Siyonist yönetiminin etki alanını işgal ettiği Filistin toprağı ile sınırlamak hezeyandır. Siyonist yönetim uluslar arası basın organlarına da hakimiyet sağlamıştır. Bunların asli görevi Filistin ve Mescid-i Aksa’yı unutturacak faaliyetlerde bulunmaktır.

Bunların aksini söyleyen düşünen ve faaliyetlerde bulunanları dışlamak kötü düşürmektir.

TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN’E DESTEĞİNİ KESECEK DİYENLERE EN GÜZEL CEVAP…!

-Bundan sonraki süreç için son olarak söyleyecekleriniz ne olur?

Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı, Hamas lideri ile görüştü hem de Cumhurbaşkanlarını, kralları karşıladığı makamda basına fotoğraf verdi.

Ertesi gün Sayın Türkiye Başbakanı Davutoğlu’nun, Meşal ile 2,5 saat görüşmesi yorum ve tahmine yer bırakmadığı gibi Türkiye devletinin Filistin’e verdiği desteği keseceğini söyleyenlere de en güzel cevaptır.