Muhammed Afifi: Yahudiler Filistinli avına çıktı
Siyonist İsrail’in artan katliamları sonrası Gazeteci Arzu Erdoğral’a konuşan Filistin Halkı Dostları Dernek Başkanı Muhammed Afifi, bu sabah da bir Filistinli gencin daha İsrail tarafından katledildiğini söyledi. Afifi “ne kadar gözlerini kapatmış olsalar da herkes intifadayı ve onun haklılığını” görecek dedi

Cafesiyaset.com.tr / Arzu Erdoğral - Özel Röportaj

Ateşin düştüğü yerdekilerin kendi acıları dışındaki acıları görememesi gayet insanidir. Ama acılar üzerinden rant elde etmeye çalışanlar için durum farklıdır. Haklılıkları yoktur. İşlerine yarayacaklarını düşündükleri acı dışında kimsenin acısının gündeme gelmesini istememeleri karanlık bir ideolojinin neticesidiFilistin’deki acılar ise bildiğiniz gibi!

Kadın, çocuk demeden Filistinlileri katleden Siyonistişgalciler,  dün de Doğu Kudüs’te 13 yaşındaki bir Filistinli çocuğu kurşunladı.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenFilistinli Ahmed Şerake ise katledilen son Filistinli olmadı.

Son gelişmeleri konuşmak üzere ulaştığım Filistin Halkı Dostları Dernek Başkanı Muhammed Afifi’den öğrendiğime göre  İsrail bu sabah da boş durmamış ve yine Filistinli bir genci katletmiş. “Yahudiler Filistin avına çıkmış gibi gözüküyor” diyen  Afifi’nin bu ifadeleri ise yürek acıtıcıydı.

.

-Siyonist İsrail’in işgalden bu yana katliamları aralıksız sürüyor. Dün de Doğu Kudüs’te 13 yaşındaki bir çocuğu katlettiler. Son yaşananlar ile ilgili neler söylersiniz?

Yaşananlar İsrail’in vahşiliğini ve dünyanın gözlerini kapattığını, İsrail’in artık kimseyi dinlemediğini gösteriyor. ABD ise İsrail’i destekliyor.  Hiçbir Avrupa ülkesinden kınama çıkmadı aksine Filistinlileri kınıyorlar. Abbas yönetimi de onlar ile aynı yönden gidiyor. Biz onu iç düşman sayıyoruz. Avrupa’nın  sessizliği, Türk kamuoyunun da  meşgul olmasından dolayı sessizliği bunlara güç veriyor. Aslında Türk halkının desteği Filistinlilerin arkasında büyük bir güç oluşturuyor ama maalesef bu sefer bunu görmedik. Netanyahu’da bunu değerlendirmek istiyor. Nasıl olsa kimse onları görmüyor. Verilen talimat,  hangi şüpheli Filistinli varsa anında indirin. Bu sabah yine 18 yaşındaki Kudüslü bir genci öldürdüler. Hiçbir şey yapmadığı halde şüphe üzerine öldürmüşler. Arabadan iniyor ve telefonuna uzandığı anda sanki bir silaha uzanmış gibi öldürmüşler. Oraya gelen komutanları da askeri desteklemiş. Yine 14-15 yaşlarında bir kıza 10 İsrail askerleri kıza silah doğrultmuş, kız da sadece duruyor. Okula giderken okul sahasında onu da yaraladılar.  Şu an İsrail şüphe üzerine herhangibir Filistinliyi öldürme hakkınız var diye Yahudileri kışkırtıyor. Şu an İsrail’in okullarının önünde öğrencilere  gaz biberi satılıyor. Büyüklere de silahsız çıkmayın çünkü Filistinliler sizi öldürecekler, şüphelendiğiniz anda da öldürün diyorlar. Yahudiler Filistin avına çıkmış gibi gözüküyor.

- BM Genel Merkezinin ardından Viyana ofisinde de göndere Filistin bayrağı çekildi. Bu durum sevindirici ama bu yaşananları da görünce  bunun bir şey ifade etmediğimi ortaya çıkıyor?

Bunu ayrı bir kategoride değerlendirmek gerekiyor. Filistin’in bayrağının göndere çekilmesi iyi bir şey… ABD ve bütün ülkelerin karşı çıkmasına rağmen bu Rusya’nın desteği ile elde edilmiş bir kazanımdır.  BM’nin İsrail üzerinde büyük bir faktörü olmadığını da söyleyebiliriz.

-Üçüncü intifadanın başladığı söyleniyor. Bu konuda durum nedir?

İntifada bir halkın uyanması demektir. Bunun içerisinde örgütlerin olmaması gerekir. Filistin halkının da şu an yaptığı budur. Hiçbir yerde, hiçbir gösteride Filistin Bayrağı dışında bir bayrak dalgalanmıyor. Bu da olumlu bir adımdır. Halk ayaklandıktan sonra örgütler arkasından gelebilir.  En büyük kazanımda Kudüs’te başlatılması… İntifadayı Batı Şeria’da Abbas’ın güçleri bastırmaya çalışıyor. Bugün ilk defa Gazze ve Batı Şeria’nın dışında şehit düşen Filistinliler için 1948’de işgal edilen topraklarında bir grev yapıldı ve bütün dükkanlar kapatıldı. Biz Kudüs’ü Yahudileştireceğiz diyorlar ama Filistinliler mücadele ediyor. Şu ana kadar 20 Filistinli şehit oldu.

-Bu manada Hamas’ın da ABD’ye bir uyarısı olmuştu. İsrail’i meşrulaştırma ve Filistin İntifadası terör olarak adlandırılması kabul edilemez diye… Sizin bu konuda yorumunuz ne olur?

Halk uyanmasına terör diyemezsiniz. Millet ayaklandıktan sonra ABD ya da bir başkasının ne dediğinin bir önemi yok.  Filistin halkı da zaten hakkını almak için haklı bir şekilde ayaklandı. AB’ymiş, BM’miş, ABD’ymiş, Abbas’ın askerleriymiş hiçbirine güveni kalmadığı için halk haklarını kendi almaya çalışıyo

-

Elbette İsrail işgal topraklarını terk edinceye kadar  mücadele devam edecek ama kısa vade de önümüzdeki günler için beklentileriniz neler?

Ne kadar gözlerini kapatmış olsalar da herkes intifadayı görecek.  Yapılanların haklılığını da görecekler. Ve bundan sonra Filistin’e yapılan destek artacak, İsrail’in kınanması yönünde adımlar atılacağını düşünüyorum.